Designbrief

WeLLDesign is ingeschakeld door het agro-biotechbedrijf TreeHold om hun warmtemat voor de thermische behandeling van de kastanjebloedingsziekte verder te ontwikkelen. Deze vaak dodelijke ziekte kan met behulp van de TreeHold-methode® genezen worden, waarbij het basisprincipe vrij simpel is: de boom wordt omhuld met een warmtemat, die door middel van infraroodstraling de bacterie weet te doden. Hierdoor hoeft de boom niet te worden gekapt en blijft het straatbeeld behouden. Zo draagt TreeHold bij aan het vergroenen van de wereld door de natuur een handje te helpen.

test3

Impressiebeeld: de warmtemat als gangbaar onderdeel van het straatbeeld.

TreeHold klopte bij WeLLDesign aan met de vraag het product door te ontwikkelen. Het basisprincipe stond, maar het product was nog niet ‘af’. Zo moest de warmtemat gemakkelijker aan te brengen zijn en in serie te produceren zijn. Voor ons bood dit een unieke uitdaging. 

Op naar een verbeterde TreeHold

TreeHold als minimal viable product  

Visualisatie van de nieuwe warmtematten

Na enkele maanden van ideation, prototyping en testen hebben we de TreeHold warmtemat door weten te ontwikkelen tot een product dat:

  • in serie te produceren is; 
  • handig te transporteren en op te bergen is;
  • gemakkelijker om de boom aan te brengen is.

Bovendien hebben we bij de materiaalkeuze gelet op het gewicht: de TreeHold warmtemat is als geheel een stuk lichter en daarmee gemakkelijk te transporteerbaar.

De verschillende onderdelen van de TreeHold warmtemat

TreeHold helpt de natuur een handje

TreeHold heeft als ambitie om de wereld blijvend groener te maken en levert met de warmtebehandelingsmat een belangrijke bijdrage aan deze missie. Deze methode is gevalideerd en wordt gemonitord door diverse Europese universiteiten, waaronder Wageningen University & Research en de Università di Bologna.

Op een originele manier draagt TreeHold bij aan het vergroenen van de wereld: niet zozeer door nieuwe bomen te planten, maar door bestaande bomen te behouden met behulp van de relatief simpele techniek.

De ‘rok’ van de TreeHold warmtemat is flexibel en sluit bij elke boom goed aan

De ambities van TreeHold en WeLLDesign

Op dit moment wordt de TreeHold-methode® getest en op basis van deze tests blijven wij de TreeHold warmtematten doorontwikkelen. Het is onze ambitie, zowel van WeLLDesign als van TreeHold, om in de toekomst geen enkele boom meer aan kastanjebloedingsziekte te laten sterven. Maar onze ambities reiken nog verder: momenteel wordt er ook geëxperimenteerd met de bestrijding van boktorren en schimmels, onder andere in Zuid-Italië.

REQUEST PROJECT

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window