Wat is het?

De TreeHold warmtemat behandelt bomen met de kastanjebloedingsziekte. De zieke boom wordt omhuld met de warmtemat, die door middel van infraroodstraling de bacterie onschadelijk maakt. Hierdoor hoeft de boom niet te worden gekapt en blijft het straatbeeld behouden. Zo draagt TreeHold bij aan het vergroenen van de wereld door de natuur een handje te helpen. 

test3

Impressiebeeld: de Treehold warmtemat in gebruik

Designbrief

WeLLDesign werd ingeschakeld door het agro-biotechbedrijfTreeHold om hun idee voor de warmtemat voor de thermische behandeling van de kastanjebloedingsziekte door te ontwikkelen. Het basisprincipe stond, maar het product was nog niet ‘af’. Zo moest de warmtemat gemakkelijker op de kastanjeboom aan te brengen zijn en in serie te produceren zijn. Voor ons bood dit een unieke uitdaging.  

Van prototype tot volledig ontwerp

TreeHold als minimal viable product  

Visualisatie van de nieuwe warmtematten

In een systematisch proces van ideation, prototyping en testen hebben we de TreeHold warmtemat ontwikkeld tot een professioneel product dat: 

  • in serie te produceren is;  
  • handig te transporteren en op te bergen is; 
  • gemakkelijker om de boom aan te brengen is. 

 

Bovendien hebben we bij de materiaalkeuze gelet op het gewicht: de TreeHold warmtemat is als geheel een stuk lichter en daarmee gemakkelijk te transporteerbaar.

 

De TreeHold maakt impact

Op dit moment wordt de TreeHold-methode® in de praktijk getest en op basis van deze tests blijven wij de TreeHold warmtematten verfijnen in functionaliteit en materiaalgebruik. Naast de bestrijding van de kastanjebloedingsziekte lijkt de TreeHold ook voor andere ziektes een mogelijk goede oplossing: momenteel wordt er in Zuid-Italië geëxperimenteerd met de bestrijding van boktorren en schimmels. 

The onderkant is flexibel en sluit daardoor bij elke boom goed aan 

REQUEST PROJECT

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window