Design brief

De toenemende wereldbevolking en groeiende welvaart zorgen ervoor dat de vraag naar melk en vlees blijft groeien. Tegelijkertijd worden de eisen van kwaliteit en voedselveiligheid steeds zwaarder. Daarom heeft Nedap Smarttags en de Cow Positioning Beacon in het leven geroepen. Hiermee kunnen varkens- en veehouders het gedrag van hun dieren 24/7 monitoren en ervoor zorgen dat elk dier verzorgd wordt op basis van individuele behoeften. Dit verbetert het rendement én het dierwelzijn. Nedap levert een compleet nieuw veemanagementsysteem. Bij dit systeem horen halslabels die het vee draagt.

Nedap beacon, baken

Een boer die het veemanagementsysteem van Nedap gebruikt om zijn bedrijf efficiënter in te richten zonder in te leveren op het welzijn van zijn dieren.
© De Beeldkuil / marcel bekken

Industrieel design

Ons team ontwikkelde samen met het Nedap Agri Team een ontwerp dat mooi aansluit bij de andere Agri producten. Het is daardoor snel herkenbaar in de stal. Het ontwerp bleef ook binnen de gestelde kostprijs, investeringen en kwaliteitseisen. De Beacon wordt in kleine series geleverd en is ook daarop ontworpen: het is een eenvoudige open/dicht matrijs met twee spiegel symmetrische behuizingsdelen.

De Cow Positioning Beacon

De halslabels – vormgeving door WeLLDesign – versturen informatie, zoals de positie van de dieren naar de Cow Positioning Beacon. Met dit complete veemanagementsysteem weet de boer precies waar elk dier zich op een bepaald moment in de stal bevindt. Voor een nog nauwkeurige positieweergave ontwikkelde Nedap de Beacon. Dit baken stuurt de signalen van de halslabels door naar pc, smartphone of laptop van de boer. Zo kan de boer ook op afstand zijn dieren volgen. Nedap vroeg WeLLDesign voor het design van de Beacon.

De installateur kan de Beacon snel en makkelijk bevestigen. Kabels en aansluitingen worden netjes weggewerkt. Dit zorgt voor een langdurig en slijtvast gebruik.

Nedap beacon, Baken

Nedap Beacon

De Beacon hangt aan het dak van de stal en ontvangt informatie over elke koe met een halslabel.
© De Beeldkuil / marcel bekken

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window