News

WeLLDesign presenteert op de RENOVATIE 2022 beurs PHOMI MCM (Modified Clay Material). Het innovatieve, biobased en circulair gevel- en wandbekledingsproduct heeft een uitzonderlijk gunstige LCA (Life Cycle Assessment) en EPD (Environmental Product Declaration), namelijk een MKI van €0,0063 per m²/jaar.

U vindt ons bij standnummer A.022. Via deze link kunt u tot en met maandag 16 mei uw gratis toegangskaart aanvragen.

En volg PHOMI op LinkedIn!

PHOMI is het eerste bouwproduct in de Nationale Product Catalogus met de maximale score van 5 planeten. PHOMI is op duurzaamheid, circulariteit en gezondheid beoordeeld als meest duurzame bouwproduct volgens het Global Sustainable Enterprise Systeem (GSES).

PHOMI is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen voor een oneindig aantal sferen. Variërend van de uitstraling van echte baksteen tot levensecht natuursteen (o.a. marmer en travertin), textiel, hout of stucwerk. Voor binnen & buiten. Voor nieuwbouw & renovatie. Uitermate geschikt voor een snelle metamorfose van hoge kwaliteit.

PHOMI is een lichtgewicht, flexibel en ultradun (vanaf 2 mm) materiaal. Met uitstekende kwaliteiten: waterafstotend, vorst- en hittebestendig, schok- en impactbestendig, niet-ontvlambaar, duurzaam en 100% recyclebaar. Een voordeel bij de toepassing in binnenruimten is dat het materiaal vocht en geuren reguleert en de akoestiek verbetert. Gemaakt van minerale stoffen zoals klei en zand met binding van ecologisch neutrale polymeren. Door de lage productietemperatuur is de primaire CO2-footprint extreem laag ten opzichte van keramische materialen. Ook de stikstofuitstoot is nihil. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken: doordat het buigbaar is ook op holle of bolle oppervlakken.

Het materiaal is hier nog relatief onbekend, maar wordt in het Verre Oosten en Noord-Amerika al ruim toegepast ( 40.000.000 /m2 per jaar). Industrieel ontwerpbureau WeLLDesign zet zich als fabrieksvertegenwoordiger van PHOMI in om het in West-Europa op de markt te introduceren.

RENOVATIE  is hét B2B-evenement voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren. Voor alle professionals die te maken hebben met de renovatie van woningen en/of utiliteitsgebouwen.

Exposanten tonen er hun innovatieve oplossingen, terwijl in de theaters de laatste ontwikkelingen in de sector worden belicht. Bij RENOVATIE hoort ook een stevig kennisprogramma: diverse koplopers uit de branche houden seminars, debatten en workshops over allerlei ontwikkelingen.

RENOVATIE 2022, Brabanthallen

Comments are closed.

Close Search Window