News

WeLLDesign staat van 31 mei tot en met 2 juni 2022 met PHOMI op de vakbeurs GEVEL 2022. Overigens kunt u ons deze week, van 17 t/m 19 mei, nog bezoeken op RENOVATIE 2022, in de Brabanthallen, waar we PHOMI ook presenteren.

GEVEL 2022 is dé vakbeurs voor ontwerp & engineering van de gebouwschil. Voor WeLLDesign de uitgelezen plek om PHOMI MCM (Modified Clay Material) over het voetlicht te brengen.

PHOMI is een innovatief, biobased materiaal voor gevel- en wandbekleding met een uitzonderlijk gunstige LCA (Life Cycle Assessment) en EPD (Environmental Product Declaration), namelijk een MKI van €0,0063 per m²/jaar.

U vindt de stand van WeLLDesign op deze beurs bij nummer 04.B012.

Via deze link kunt u een gratis toegangskaart aanvragen. De link werkt overigens niet altijd binnen beveiligde werkomgevingen zoals Citrix.

We presenteren op deze beurs dus PHOMI, het meest duurzame bouwproduct. Deze innovatieve wand- en gevelbekleding is als eerste met de maximumscore van 5 planeten in de Nationale Product Catalogus opgenomen. Het is gemeten en beoordeeld op duurzaamheid, circulariteit en gezondheid volgens het Global Sustainable Enterprise Systeem (GSES). Daarmee heeft het de kwalificatie van het meest duurzame bouwproduct verkregen.

PHOMI is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen voor een oneindig aantal sferen. Variërend van de uitstraling van echte baksteen tot levensecht natuursteen (o.a. marmer en travertin), textiel, hout of stucwerk. Ideaal als gevel- en wandbekleding en een bijzonder hoogwaardige sfeermaker voor zowel binnen als buiten. Voor nieuwbouw en voor renovatie. Het materiaal is uitermate geschikt voor een snelle metamorfose van hoge kwaliteit.

PHOMI is lichtgewicht, flexibel en ultradun (vanaf 2 mm). Met uitstekende kwaliteiten: waterafstotend, vorst- en hittebestendig, schok- en impactbestendig, niet-ontvlambaar, duurzaam en 100% recyclebaar. Een voordeel bij de toepassing in binnenruimten is dat het materiaal vocht en geuren reguleert en de akoestiek verbetert. Gemaakt van minerale stoffen zoals klei en zand met binding van ecologisch neutrale polymeren. Door de lage productietemperatuur is de primaire CO2-footprint extreem laag ten opzichte van keramische materialen. Ook de stikstofuitstoot is nihil. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken: doordat het buigbaar is ook op holle of bolle oppervlakken.

Het materiaal is hier nog relatief onbekend, maar wordt in het Verre Oosten en Noord-Amerika al ruim toegepast ( 40.000.000 /m² per jaar). Industrieel ontwerpbureau WeLLDesign zet zich als fabrieksvertegenwoordiger in om PHOMI in West-Europa op de markt te introduceren.

De vakbeurs GEVEL 2022 vindt voor de eerste keer in de Jaarbeurs te Utrecht plaats. De beurs krijgt dit jaar een andere beleving dan de gemiddelde bouwbeurs. Met “Inception” als overkoepelend thema, drie vooraanstaande architectenbureaus die sessies organiseren, en veel exposities.

Graag spreken we u op de stand van WeLLDesign 04.B012 waar veel samples van PHOMI en toepassingen zijn te zien.

Via deze link kunt u een gratis toegangskaart aanvragen. Deze link werkt overigens niet altijd binnen beveiligde werkomgevingen zoals Citrix.

Comments are closed.

Close Search Window