News

Royal Park live is een reeks bijzondere zomeravondconcerten in de tuinen van Paleis Soestdijk. Nationale en internationale topartiesten strijken neer in de paleistuin voor een speciaal concert in een royale setting. 

 

Royal Park Live

Tijdens Royal Park Live, het muziekfestival in de voortuin van Paleis Soestdijk, testen dit jaar voor het eerst een aantal duurzame startups hun innovatie. De innovatietests worden begeleid door Innofest, dat startups helpt om hun product of prototype in een zo realistisch mogelijke praktijksetting te testen. Door de feedback die ondernemers zo ophalen, maken zij sneller een succesvolle stap naar de markt. Alle tests zijn onderdeel van het ValidatieLab Utrecht en hebben te maken met de thema’s ‘gezond gebouwde omgeving’ en ‘de energietransitie’. 

Innofest innovatietest

Negen op de tien innovaties faalt, en vaak omdat het product of prototype onvoldoende is getest. Door ondernemers de kans te geven hun innovaties in de praktijk te testen, wil Innofest daar verandering in brengen. “Festivals zijn vaak een soort mini-stad en daarmee een ideale testplek voor innovatie. Omdat je opeens duizenden consumenten en een grote infrastructuur bij elkaar hebt, is het de perfecte plek om als startup je prototype te testen. Of je nu een technische test wil doen of echt met consumenten in gesprek wil. Bezoekers van festivals zijn daarbij meestal erg open, ze zijn een dagje uit en hebben de tijd. Als je met een kraampje op straat staat is dat vaak wel anders, dan hebben mensen altijd haast”, zo vertelt Innofest-directeur Linda Vermaat over de voordelen van testen op een festival.

Een gebouw met een gevelbekleding van PHOMI erop. WeLLDesign is vertegenwoordiger van dit innovatieve materiaal.

Duurzame koppeling

Het evenement richt zich niet alleen op een mooi programma, maar ook staat duurzaamheid centraal. Zo wordt er gebruik gemaakt van het steeds populairdere beker retoursysteem. Hierdoor worden er minder plastic bekers verbruikt. Naast het beker retoursysteem werkt Royal Park Live samen met Innofest. Innofest geeft ondernemers de kans hun innovatieve prototypes in de praktijk te testen. Alle tests hebben te maken met de thema’s: ‘gezond gebouwde omgeving’ en ‘energietransitie’. Royal Park Live dient dit jaar voor het eerst als live testlocatie voor vijf duurzame startups. Elk van deze startups test hun innovatie op het publiek, om vervolgens met de opgehaalde data meer impact te maken.

Samen met Innofest koppelt WeLLDesign het unieke, super duurzame PHOMI gevel – en wandbekledingsmateriaal aan deze unieke testplek.

Om de CO2-voetafdruk van de bouwsector te verkleinen, introduceren de ondernemers van WeLLDesign circulaire wand- en gevelbekleding genaamd PHOMI. Dit product heeft een zeer lage CO2– en stikstofuitstoot. Het is lichtgewicht, flexibel, sterk, ultradun, waterafstotend, vorst- en hittebestendig, schok- en impactbestendig, niet-ontvlambaar, 100% recyclebaar en, gemakkelijk aan te brengen. En niet geheel onbelangrijk: het is ook nog eens mooi. Tijdens Royal Park Live wil WeLLDesign graag weten wat de bezoekers van dit product vinden.

Van 1 tot 3 juli kun je PHOMI ervaren en beoordelen op weg naar of vanaf de Royal WC.

Royal Park Live

Comments are closed.

Close Search Window